Omgeving

Het centrum van Ieper is op wandelafstand (1,9 km) bereikbaar.  Een paar bezienswaardigheden die zeker de moeite zijn:

  • Cycling the western front: Fietsen is een geweldige manier om Vlaanderen en Picardië bezoeken. Rondleidingen via actieve fietstocht met fietsen, racefietsen en MTB bieden een alternatief voor het gemotoriseerde reizen of toerisme.
  • Battle field exploration: Bent u op zoek naar een battlefield tour? Wilt u meer weten over de slagvelden van de Eerste Wereldoorlog? Of bent u meer geïnteresseerd in het verhaal van de Tweede Wereldoorlog?
  • In Flanders Fields museum: Het In Flanders Fields Museum is een modern en interactief oorlogsmuseum gevestigd in de Lakenhallen van de Belgische stad Ieper. De naam verwijst naar een bekend gedicht van John McCrae: In Flanders Fields. Wikipedia
  • Menenpoort: De Menenpoort is een herdenkingsmonument in de Belgische stad Ieper. De stadspoort werd in 1927 door de Britten gebouwd aan de oostzijde van de stad, ter nagedachtenis van de ongeveer 54.900 Britse … Wikipedia
  • Grote Markt: Alle gebouwen werden na de 1e wereld oorlog herbouwd in de typische middeleeuwse stijl.  Hier zie je werkelijk waarom Ieper ook heb Brugge “in’t klein” wordt genoemd.
  • Vestingsmuren: Deze vesting muren zijn quasi de best bewaarde van Vlaanderen.  Tijdelijk is er een hartstochtelijk tentoonstelling te zien.

Met de fiets kan je ook de omgeving verkennen.  Fietsverhuur is 300m verder voorzien. Bewegwijzerde routes zoals the Legacy, Ieperboog, gifgasroute, Westvlaamse bergenroute en de vredesroute is slecht een greep uit het aanbod.